Småstadsfrun

Välkommen till denna blogg!

Vad ingår i en flyttstädning?

Om du ska flytta, så är det ju alltid ett måste att utföra en flyttstädning. I en sådan ingår det att totalt tömma bostaden och att städa från golv till tak. Om du ska anlita en städfirma i Göteborg, så kanske du funderar på vad som ingår i priset? Detta beror så klart på viken städfirma du väljer att anlita, men generellt kan man säga att det som ingår, det är rengöring av alla rum i din bostad, det av alla ytor, så väl som rengöring bakom spis, fläkt, bakom element, rensning av avloppsbrunnar med mera. Dock är det alltid bra att be om en lista på vad som städas, av den städfirma du anlitar.

Saker att tänka på om du anlitat flyttstädning

Det finns ett par saker du måste se till att göra före en städfirma flyttstädar åt dig. Du ska till exempel sett till så att du har tömt ut hela bostaden från möbler och lådor med mera. Se även till att tömma frys och kyl, stänga av dem samt att frosta av frysen. Se även till att dra fram spisen så att de städar bakom den.

Tänk även på att du kan använda dig av RUT avdraget, så att städningen inte kostar lika mycket. Kolla även så att den städfirma du anlitar lämnar en städgaranti. Det innebär att de kommer och städar igen om det mot förmodan inte skulle vara så att hyresvärden anser att det är godkänt. 

2 Sep 2022