Småstadsfrun

Välkommen till denna blogg!

Kollagen - Vad är det för något?

Dags för lite "ME-time" eller egentid som vi brukar kalla det här hemma i Sverige. Me-time låter lite klatschigare så jag brukar säga så - ibland. Men vad är det då jag har tänkt? Jo, jag ska berätta! Kollagen, ett ämne som vi redan har i kroppen, kan användas som en slags tillskott och göra att man mår så mycket bättre! Och vem vill inte det? Som småstadsfru i slutet av november så är det rätt grått och trist, och det närmaste ett spa jag kommer det är när jag öppnar diskmaskinen! 

Jag läste en artikel på nätet av en expert på det här med kroppen, vad som är nyttigt för oss och hur man kan använda olika tillskott för att må så bra vi bara kan. Robin Johansson heter han och han säger att ett tillskott av kollagen kan ge bättre hår, bättre hud och starkare ben. 

Fördelar & hur jag använder det

Vi börjar med de fördelar man får genom att använda kollagen som tillskott.

  • Man får starkare ben, muskler och hud
  • Har man det vid hudvård kan huden behålla fukt bättre
  • Ger huden mer elasticitet så man känner sig mer ungdomlig

Man kan äta dem som kapslar eller som ett pulver och man äter dem precis som många andra tillskott. Pulvren kanske gör sig allra bäst som smoothie men det går att blanda dem i vatten också. Själv föredrar jag kapslar för de är så enkla att svälja, och det blir en rutin ihop med mina andra mediciner som jag tar dagligen. 

29 Nov 2022