Småstadsfrun

Välkommen till denna blogg!

Städtips som funkar

Alla "bra" mammor städar, eller hur? Det ska vårstädas, sommarrensas, höststädning och sen kommer den värsta av dem alla... julstöket! Jag minns själv hur det var när jag var liten hur mamma sprang runt och putsade och fejade, och hon såg alltid så glad ut. själv ser jag nog ut som ett åskmoln tror jag för städning ÄR INTE KUL! 

Eller, jo. Det är kul när man är klar, när man kan sätta sig ner med en kopp kaffe och njuta av ett rent hem. Ända tills barnen har skitat ner igen... För att få lite snurr på det här med städningen hemma, och för att det inte ska bli så enformigt så har jag lite knep för mig. Knep som jag tänkte dela med mig av. Det här gäller alltså vanlig städning, inte flyttstädning eller så. Då är det bättre att kolla med en flyttfirma som kan flytta åt dig och sedan städa också. 

Knep nummer 1 - Musik!

Ja, det går faktiskt lättare att städa med lite musik som strömmar ur högtalarna. För min del så är det hårdrock som gäller för det är ett bra tempo som gör att jag inte slappar medan jag dammsuger eller våttorkar. Det blir liksom lite aggressiv städning på något sätt. Testa vilken musik som passar dig och använd hörlurar om dina grannar inte gillar ljud. 

Knep nummer 2 - Städa ensam

Barnen är jättegulliga, men inte när jag städar. Då är de små monster som stökar ner och är i vägen. Söta monster, men ändå... Skaffa en barnvakt som tar med dem ut i lekparken eller be mormor att ta dem ett par timmar kanske? 

Knep nummer 3 - Strunta i husmorstipsen

De funkar, det vet jag. Men böket med att stå och blanda bakpulver, sodavatten, lökskal och kaffesump och allt möjligt tar både tid och energi. Med ett bra universalmedel från affären så är du klar snabbare än det tar att blanda ihop alla mirakelkurer som ska hålla spisen ren och kaklet i badrummet skinande. Dessutom så luktar rengöringsmedel bättre än kaffesump! Jag gillar när det doftar nystädat. 

13 Sep 2020