Småstadsfrun

Välkommen till denna blogg!

Kaoset innan lugnet

Alla som har småbarn, plural, vet hur det är på morgnarna. Man går upp i ottan för att ha gott om tid att hinna med allt utan stress, men ändå blir det enormt mycket stress mot slutet av varje morgon, oavsett hur mycket extra tid man gett sig själv genom att vaknar urtidigt. Barn ska väckas, matas, tvättas och kläs. Deras väskor förberedas. Man ska tvätta och klä sig själv också och väldigt gärna få i sig en slurk kaffe. Man ska avstyra femtioelva bråk. Man ska rasta hunden! Man ska byta från inneskor till vanliga (glöms ofta!). Och man ska helst inte höja någon röst eller komma med något tomt hot, för det är ju verkligen inte särskilt trevligt för barnen.

Jag börjar jobba kl. 11 på förmiddagen och kl. 8.30 är jag tillbaka hemma efter alla lämningar. Den stunden alltså... när man har röjt undan spåren efter morgonens kaos och satt sig med en kopp kaffe och telefonen i högsta hugg och lyssnar till tystnaden... den är GULD. 

Nu har jag dock bestämt mig för att klämma in tränng mellan morgonkaos och jobb så den lugna stunden är inte så lång längre. Fast träning får nästa ocksåräknas som lugn stund om man ska vara ärlig. I jämförelse med allt annat i alla fall.

24 Nov 2017