Småstadsfrun

Välkommen till denna blogg!

Hitta rätt concealer

En sminkprodukt som bör finnas i alla kvinnors sminkväska, det är en concealer. Den har man för att kunna dölja diverse skavanker, blemmor, rodnader och annat i ansiktet med. På bastitest365 kan du hitta bästa concealern för dig. 

Idag finns det olika varianter av denna sminkprodukt. Den finns i olika nyanser och toner. Det är viktigt att välja en färg utifrån vad den ska göra så att säga. Är det bara för att få extra täckning, så funkar det med en som matchar din egen hudton. Ska den vara för att ljusa upp vissa partier, välj då en som är en eller två nyanser ljusare än din egen ton. För att dölja finnar eller annat, välj en concealer med en underton. Olika undetoner neutraliserar nämligen olika problem.

Välja rätt underton

En concealer med en grön underton neutraliserar rödhet, så som finnar eller rodnader. Är det blåtonad mörkhet som under ögon, så är det bra att ta en med orange eller aprikos underton.

Gul underton kan du välja om det är så att du vill neutralisera lilatonade blodådror eller tunn hud kring ögon. Har du gula pigemntfläckar, så passar det bra med en concealer som har en rosa underton

Applicera din concealer

Det är inte så svårt att applicera concealer. Du kan så att säga dutta ut den, inte smeta på. När du applicerat, se till att fixera och det med hjälp av ett bra fixeringspuder.

 

16 Aug 2021