Småstadsfrun

Välkommen till denna blogg!

Flyttpacka på smidigt sätt

När du ska flytta, så är det bra att se till att packa allt i god tid och det på bra sätt. Inte för tungt, för din egen skull så väl som för flyttfirmor, om du väljer anlita en sådan. Innan du börjar packa, gör dig den stora tjänsten att först röja och rensa ut bland alla dina prylar. Många av oss sparar en massa onödiga saker. Det är trasiga saker som man tänkt laga eller prylar man inte använder. Släng sånt som är i dåligt skick, resten kan du sälja eller ge bort. Glöm inte att även rensa i ditt förråd!

Använd likadana flyttkartonger

Det är smart att välja identiska lådor eller kartonger att packa i. Det går då lättare att stapla dem då flyttbilen lastas. Märk även upp alla kartonger med en märkpenna med vad de inehåller samt vilket rum de ska till i din nya bostad. Det sparar tid då du ska packa upp och komma i ordning. 

Packa inte ner städmaterial samt låt belysningen sitta kvar, så att du kan göra flyttstädningen efter att du fått ut alla lådor och resten av ditt bohag.

Packa i rätt ordning

Det är dumt att packa ner saker du behöver innan du flyttar men du kan gott packa ner saker som inte används så ofta. I köket kan du spara kvar en del utrustning för att äta och laga mat, men resten kan packas ner. Packa in väl så att det inte går sönder.

I övriga rum kan du packa ner prydnadssaker, lakan, handdukar, kläder du inte använder, böcker och så vidare. Allt du vet med dig att du inte direkt behöver ha just före flytten kan du packa. Badrummet är dock bra att spara på tills ett par dagar före flytten. Du kan även satsa på att packa ner saker i garage eller förråd rätt så tidigt.

Flytta dina saker

Om du packat noga så kan du vara säker på att de håller bra för transporten. Men se till att ändå köra försiktigt. Eller anlita en flyttfirma som kan sköta allt med bärandet och körandet för att verkligen underlätta det för dig själv. 

30 Dec 2020