Småstadsfrun

Välkommen till denna blogg!

En varm och våt OS-sommar!

Först en värmebölja som gör att man inte kan göra så mycket annat än att sitta framför en fläkt och dricka is-kaffe! Sedan kommer OS med resultatet att gubben hemma helt plötsligt är väldigt upptagen med att kolla på sport klockan 3 på natten! På det kommer sedan massor av regn ... Det är väl inte så hemskt med regn, det behövs ju. Och barnen har hur kul som helst med att fånga regndroppar i munnen och hoppa i pölar.

Regn kan avslöja problem

Det som däremot INTE behövs är regnvatten i källaren. Vi har tack vare (på grund av?) regent nu insett att vi måste dränera huset. Läste lite på nätet för att se om det fanns någon som jobbar alls i sommar och hittade tips för rotavdrag. Det är allt tur att man kan får ROT-avdrag vid dränering också. Då får man ju ner arbetskostnaden en del i alla fall. Det är också ett gott skäl att inte gräva på egen hand, tycker jag. Gubben är ju inte så sugen på att gräva när det är både sport på TV och regn utomhus. Vi har däremot tillsammans kollat på https://lagstrom.nu/ som utför precis såna här jobb och jag hoppas de kommer ha tid att lösa våra problem.

Under tiden får vi väl se till att täta de läckor vi kan, och försöka hålla det torrt i källaren. Vi har skaffat6 en pump i alla fall, så det ska inte behöva bli som en mindre pool i alla fall! 

21 jul 2021